Default Header Image

Prezentare

Laboratorul de cardiologie a fost fondat în anul 2006. Cercetările ştiinţifice sunt axate pe studierea factorilor de risc în cadrul sindromului metabolic, asociaţi cu o rată crescută a bolilor cardiovasculare şi a complicaţiilor acestora (moartea subită, infarctul miocardic fatal sau nonfatal şi accidentul vascular cerebral).

Pe parcursul acestor ani, Laboratorul de cardiologie a realizat două proiecte internaţionale: „Metabolismul lipidic şi glucidic la bolnavii cu insulinorezistenţă” în cadrul Programului de colaborare între Academia de Științe a Moldovei (AȘM) şi Fondul de Cercetări Fundamentale din Rusia (2007) şi „Mecanismele patofiziologice ale insulinorezistenţei şi tulburărilor fluxului coronarian la pacienţii cu sindrom metabolic” în cadrul Programului comun de cercetare între AŞM şi Fondul Republican de Cercetări Fundamentale din Republica Belarus (2009).

Actualmente este în derulare Proiectul instituțional „Elaborarea unui concept de profilaxie primară şi secundară în sindromul metabolic în baza evaluării mecanismelor etiopatogenetice, tabloului clinic şi acţiunii remediilor simpatolitice” (2014 ).

Adresa: str. Nicolae Testemiţanu, nr. 29/1

E-mail: valeriu.revenco@usmf.md

Tel: (+373 22) 25-61-78